Kaur Kender: appi, videomängud! (1)

Copy
Foto: Mihkel Lappmaa, fotograaf Herkki-Erich Merila

Esimene videomäng, millega olin seotud, Techno Asylum on tänaseks, ma arvan, müünud veidi alla kümme miljoni koopia. Tegu on kriitikute poolt hinnatud mänguga. Mäng sai kolm BAFTA-t, neli videomängu maailma Oscarit (Game Award) ja üle saja muu auhinna ja nominatsiooni. Ajakiri Time valis Techno Asylumi möödunud kümnendi Top 10 kõige tähtsama mängu hulka. Suurele kiitusele ja tähelepanule vaatamata ei olnud mäng mitte ühelgi kuul Steam Store’i (põhiline müügikanal) saja müüduma mängu hulgas. Mitte ühelgi kuul.

Au palju, raha vähe

Muidugi, tegu ei olnud kahjumit toova projektiga, investorid said raha mitmekordselt tagasi. Aga kindlasti ei olnud see mingi peadpööritav rahaline edulugu. Selliseid mänge on palju. Uus mäng, mida teeme, XXX NIGHTSHIFT, saab vast olema veidi edukam.

Kui suur on tööstus, kus Steamspy.com andmetel igal aastal üle 10 miljoni dollari teenivad mängud ei mahu Steam’is saja müüduma mängu hulka? 2024. aastal hinnatakse videomängu tööstuse suuruseks umbes 250 miljardit dollarit. See on siis rohkem kui muusikatööstus (29 miljardit), filmitööstus (105 miljardit) ja televisioon (95 miljardit) kokku.

Mis mängud on Top 100?

Tagasi üles