Nadežda Sassina: jõulud piirilinnas

, EKA arhitektuuritudeng
Copy
Foto: Mihkel Lappmaa, fotograaf Enlil Sonn

Uue aasta kalendrit vaadates võime näha, mis päevadele langevad riigipühad ja meile isiklikult tähtsad päevad. Teeb suurt rõõmu, kui avastame, et pühad tulevad vahetult enne nädalavahetust või kohe peale neid. Nii jääb meil rohkem päevi tähistamiseks ja kallimatega koos olemiseks. Mida rohkem on inimestel elus päevi täidetud rõõmuga ja soojade mälestustega, seda õnnelikumad me kõik oleme.

Jõulud on imeline püha, mis ühendab inimesi ja täidab nende südameid jõulumaagiaga. Õhk on täis imesid ja jõuluootusi. Jõuludeks valmistumisega alustatakse varakult ning esimesed kaubad ja kaunistused tulevad kaubanduskeskustesse kohe pärast hallowe’en’i tähistamist 31. oktoobril. Linnad hakkavad riietuma pidulikku rüüsse. Õhus võib tunda mõnusat piparkoogi ja glögi lõhna. Poed täituvad rahutute inimestega, kellel hakkab kiire aeg leida kõikidele sugulastele ja sõpradele kingitusi. Nii on kuni jõulupäeva saabumiseni. Hetkeni, kui saabub kauaoodatud jõulurahu, kus inimesed saavad maha istuda ühise laua taga ja tähistada seda aega koos perega.

Kas olete kunagi soovinud seda imelist talvepüha pikendada, et teil oleks veel üks lisapõhjus koos oma perega kokku saada ja mõnusalt aega veeta?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles