Kristiina Herodes: Rabarberifestival tõstab ausse rabarberi ja suhtlemise

, Roosna-Alliku rabarberifestivali korraldaja
Copy
Foto: Markus Tamm, foto on erakogust

Väike ja armas rabarberifestival on ellu kutsutud selleks, et luua kogukonnatunnet, et inimestel oleks põhjust kokku tulla ning positiivses keskkonnas suhelda. Vahel ei pea suurte ideaalide püüdmisel kohe kuu peale lendama, vaid esimese sammuna aitab ka ühiselt rabarberikoogi nosimine.

„Midsomeri mõrvu“ vaadates imestasin aastaid sealse piirkonna roimarohkuse kõrval ka kenakese hulga laatade, festivalide ja muude kogunemiste üle. Ettekäänet kokku tulla ja suhelda jätkus kogu aeg ning osalemine paistis inimestele meeldivat.

Mõne aasta eest tõmbas dokumentaalfilmi „Islandi taluköök“ kaedes tähelepanu sealne rabarberifestival. Et kuidas on nii, et seal saab sellist festivali korraldada ja meil mitte? Mõtetes keerutas idee juba end ühe nädalavahetusega selgeks — rabarberifestival tuleb ära teha. Esmalt pakkusin kolleegile ideed teha see Paides, kuid džentelmenina ta loobus. Paar kaastöötajat hakkasid mõtte üle naljagi tegema, et mis see veel võiks olla. Ka ema vaatas esmalt mittemõistva pilguga, kuid paar nädalat hiljem asus temagi rabarberipeenras toimetama ja kattis selle kiirema saagi huvides looriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles